tiistai 20. huhtikuuta 2010

Terveisia Bangkokin lentokentalta!

Dodii, eli miten tahan on paasty. Kavin eilen illalla maailman parhaassa hieronnassa. Tati niksautteli ja naksautteli oikein tosissaan eika lopettanu ennenku sai ton mun rintarangan taas johonkin kondikseen. Se oli taas ollut pari paivaa enemman kuin normaalin vahan kipee, rupes taas olemaan aika tuskanen olo, mutta ei enaa! Hieronnan jalkeen pieni shoppailukiertue, illallista naamaan ja koisimaan. Mahdollisesti viimeinen yo Thaimaassa edessa, hiphei! Niin ja loysin paikan, josta sain minibussi-lipun lentokentalle 350bhatilla (n.7euroa). Lahto klo 12 ja lentokentalla pitais olla klo 15.
Aamulla aikaisin ylos, pienta pakkailua ja tavaroitten lapikayntia, aamiaiselle ja kylille viimeisia shoppailuja hoitelemaan. Eksyin pieneen kynsistudioon ja tuli laitettua akryylikynnet. :D Meinas tulla vahan kiire, mutta kavin valilla heivaamassa itseni hotellista ulos, sopimassa minibussia tunnin myohemmaksi ja takas kynsien laittoon. Tuli aika kivat, vaikka itse sanonkin! :) Sitten minibussille kamojen kanssa ja kohti Bangkokia siis. Minibussi meni eka Bangkokiin Victory Monumentille, sielta toisella minibussilla lentokentalle. Kentalla olin neljan pintaan ja pitkan kyselyn ja ihmettelyn jalkeen sain kuulla, ettei kentalla ole ketaan minkaan eurooppalaisen lentoyhtion edustajaa paikalla ennen klo 19! Uskomatonta, monta asiaa saisi hoidettua jo paivasaikaan ennen check-innia, mutta taalla kaikki hoidetaan vasta check-innissa. Hengailin ja poukkoilin ympariinsa puoli seitsemaan saakka ja sitten jonottelemaan check-in-tiskien luo. Oli aivan taysi sekasorto, ihmisia satamaarin, osa jo neljatta tai viidetta paivaa odottamassa lentoa Eurooppaan. Ihmiset itkivat ja homma oli niin huonosti organisoitu, etta ihme ettei useammalla mennyt hermo. Tiskeja ei suostuttu avaamaan ennenkuin kaikki pari sataa ihmista peruuttaa 10m - helpommin sanottu kuin tehty, kun kaskyn kuulee vain ensimmaiset pari ihmista ja muut pakkipaana eivat suostu liikkumaan mihinkaan. No anyways, kysaisin yhdelta virkailijalta, etta jos vapaaehtoisesti haluaisin vaihtaa lentoni paivamaaraa, niin missakohan voisin sen tehda. Han oli asiasta kovin iloinen ja ohjasi mut vapaalle tiskille vahan kauemmas muista. Yritin kovasti tingata jotain rahaa lipun vaihdosta tai ilmaista yota hotellista, mutta ei onnistunut. Kysyttiin ihan pomon pomon pomolta asti, mutta ei. Ihan sama, mulla ei oo niin kiire takas Eurooppaan kuin monilla muilla joitten kanssa kentalla juttelin. Harmittaahan se, etta jaa laivareissu entisten tyokamujen kanssa valiin, mutta kuitenkin.
Sain asiani hoidettua nopeasti ja lahdin poukkoilemaan ja miettimaan seuraavaa siirtoa. Idea oli, etta lahtisin Bangkokiin ja etsisin paikan taksi yoksi ja huomenna sitten suunta kohti etela-Thaimaata. Kysaisin kuitenkin ohimennen yhdelta vapaana olevalta tiskilta lentojen hintoja etelaan ja sain lennon Phuketiin huomisaamuksi 50 eurolla. Ostin sen saman tien, joten sinne siis seuraavaksi matka. Paatin jaada kentalle yoksi, kuten monet monet muutkin tanne jaaneet.
Kaveleskelin ympari kenttaa ja sattumalta paadyin ihan alimmaiseen, maanalaiseen kerrokseen, jonne oli paasy vain Euroopan tulivuorikatastrofin "uhreille" eli ihmisille, jotka on taalla jumissa. Vahanko siistia!! Joku oli rakentanut lentokenttakarryjen ja jonkun levyn paalle pingispoydan, toiset pelas korttia, toiset nukkui, luki, oli tietokoneillaan (ilmainen Wi-Fi), tarjolla oli muutama kymmenen patjaa ja kasapain viltteja, oli kymmenisen konetta netin kayttoa varten, ruokaa (pikanuudeleita), juotavaa, kannykanlatureita yms. - ja kaikki ilmaiseksi! On suihku ja muut pesutilat, kaikkea mahdollista! Ihmiset olivat tehneet leirejaan rullaportaiden alle jaaviin pieniin koloihin yms., osa nukkui lattialla, osa tuoleista ja karryista tekemillaan tasoilla jne. Aika mahtavaa! Sinne siis yoksi, jos vaikka loytyisi vapaa huopa. :)
Mun lento lahtee jo klo 8 aamulla, joten aikainen heratys (jos saan nukuttua), mahdollisesti suihku/muuta peseytymista ja sit menox. Taa nettipaikka (maksullinen, en jaksanu jonottaa ilmaisia koneita) on auki 24h, samoin osa ruokapaikoista. Aivan mahtava meininki!
Eli Eurooppa saa viela odottaa ja reissu jatkuu! Pysyhan mukana! :)

1 kommentti:

  1. Tuohan kuulostaa aivan mahtavalta! Nauti lisäpäivistä. Reissus on ollut niin upeankuuloinen. Paljon olet nähnyt ja kokenut. Me täällä ollaan oltu vähän levotomia pari yötä, mut ei haittaa kun ei päivisin ole pakko tehdä mitään. Neiti kasvaa ja on suloinen! Äitikin sai hymyn eilen, ja mamma ja Alessiakin, iskä sai sen jo viikonloppuna! Nähdään viim. meidän h-hetkenä!

    VastaaPoista