torstai 29. huhtikuuta 2010

Kokkailua ja kikkailua

Dodii! Yo nukuttu madottomassa bungalovissa ja myohemmin paivalla saatiin tahan nykyiseen bungaloviin ihan uus lukkokin, etta nyt passaa olla. :)
Aamu meni erittain hitaasti, tehden ei juuri mitaan. Varasin itelleni heti aamusta iltapaivaksi Thai-kokkauskurssin ja sitten vaan palloilin ja luin kirjaa. Niin ja kavin parissa matkatoimistossa kyselemassa maanantaille lentoa Bangkokiin. No tottahan toki maanantai sattuu olemaan taas joku thaimaalainen pyhapaiva, joten kaikki on viettamassa taalla etelassa pitkaa viikonloppua ja haluaa juuri maanantaina lentaa takaisin Bangkokiin. Ei muuten haittaa mitaan, mutta hinnat on tuplat normiin verrattuna. Mrrr. Halvin lento matkatoimistossa 4500-5000bhatia, netista sain Air Asian lennon hintaan 4100bh (melkein 100euroa). Pah. Mutta onpahan sekin nyt hommattuna, maanantaina iltapaivalla siis lento Krabista Bangkokiin (Bangkokissa klo 16 jalkeen) ja sielta sitten illemmalla (klo 23 jalkeen) Amsterdamin kautta Helsinkiin. Hiphei!!
Klo 13 tuli kyyti hakemaan kokkailukurssia varten ja kurssikaverina oli nelja englantilaista, yksi (arsyttava) ranskalainen ja yksi italialainen. Opettajana mukava thai-mies Moon. Ensin valittiin ryhman kanssa kymmenen ruoan listasta mita haluttiin kokata ja sitten valmistelemaan. Ensin tutustuttiin erilaisiin thaimaalaisessa ruuassa kaytettyihin mausteisiin ja sitten alettiin ateria kerrallaan leikkelemaan vihanneksia ja mausteita palasiksi. Moon oli poydan paassa ja jakoi yksi kerrallaan meille aineksia ja naytti miten ja minkalaiseksi ne pitaa leikata. Jokaiselle eri ruokalajille oli jokaisella kokilla oma korinsa, johon valmiiksi pilkotut ainekset laitettiin odottelemaan kokkausta.
Sitten paatettiin missa jarjestyksessa mitakin tehtaisiin. Jokaisella oli oma pieni keittolevy ja pannu/kattila. Ensin kaytiin yhdessa lapi missa jarjestyksessa mikakin aine lisataan ja miten pitkaan annetaan sen kypsya ja sitten aloitettiin kokkaamaan. Ruokalistalla oli ainakin kookosmaito-kana-keittoa, paistettua riisia ja kanaa (tai kalaa tai lihaa mita kukakin halusi), inkivaari-kanaa/lihaa/kalaa, jotain muuta (en muista) ja viimeiseksi tehtiin oma punainen chilitahna. Valmistaminen oli nopeata ja helppoa, joten ohjeita tulee varmaan kaytettya myos kotona. Jokaisen annoksen nauttimisen jalkeen kaytiin lapi taas seuraavan ohjeet ja valmistettiin se. Mukavata!! JA herrrrkullista, vaikka itse sanonkin. Innostuin varaamaan huomiselle aamulle viela toisen kokkauskurssin samassa paikassa - eri ruokalajein toki. Joten kokkailu jatkuu huomenna klo 8.30-13. On sitten kunnon ruokalista, mita tarjoilla tutuille Suomessa. ;)
Olin takaisin hotlalla joskus kuuden maissa ja menin rantabaariin ihailemaan auringonlaskua. Sitten tanne nettiin ja kohtahan se on jo aika menna nukkumaan - kello on jo 20. :)
Huomiselle suunnitelmissa aamuksi kokkauskurssia ja iltapaivalla yritan paasta biitsille ratsastelemaan heposella, mutta siita lisaa huomenna tai joskus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti