perjantai 23. huhtikuuta 2010

Phuket

Yo lentokentalla meni mukavahkossa kenttamajoituksessa lattialla ja kylla siina muutama tunti tuli nukuttuakin. Aamulla aamupesut vessassa, check-inniin ja aamiainen lahtoterminaalin puolella. Lento lahti ajallaan ja reilun tunnin lento meni ihan vaan nukkuessa.
Saavuttiin Phuketin lentokentalle, joka on saaren pohjoispaassa. Sielta hyppasin minibussiin ja kohti saaren etelaosaa ja rantaa nimelta Kata Beach. Katselin Lonely Planetista, etta se olis vahan rauhallisempi ja kohtuuhintainen paikka - Phuket on kuulemma Thaimaan kallein paikka. Meinas vahan aluksi hinnat hirvittaa, kun on juuri tullut erittain paljon halvemmasta pohjois-Thaimaasta. Internetti maksaa 60bhatia/tunti, kun muualla 20-30bhatia/tunti, pyykit maksaa taalla 70bhatia/kg, kun muualla 20-50bhatia/kg. Satuin loytamaan halvahkon guest housen, jossa ihan perus huone parisangylla, kylpparilla ja tuulettimella hintaan 400bhatia/yo. Rannalle kavelymatkaa viitisen minuuttia, ravintolat ym. ihan "ovensuussa". Paivan kaytin poukkoilemalla ympariinsa ja tutustuen ymparistoon. Loysin kivan nettikahvilan ja istuskelin siella hetken jos toisenkin. Vahan shoppailua, ruokaa ja ajoissa nukkumaan. Skippasin poikien ehdottaman baari-illan, uni painoi simmuun (olen tullut vanhaksi).
Aamulla nukuin pitkaan, pakkasin kassiin rantsukamat ja aamiaisen kautta biitsille. Vuokrasin aurinkotuolin+varjon kohtuulliseen 100bhatin (2euroa) paivahintaan ja aloitin makoilun. Valilla mereen virkistaytymaan (vaikka vesi olisi voinut olla viileampaakin siihen tarkoitukseen), valilla kylmaa juomaa rantabaarista, vahan kirjan lukemista jne. Ja hups, yhtakkia huomasin, etta olinkin viettanyt koko paivan rantatuolissa makoillen! Ekaa kertaa ikina! No okei, tulin rannalle joskus yhdentoista pintaan ja lahdin neljan jalkeen, mutta aika hyvin mun mielesta kuitenkin. Pieni valikuolema ja suihku hotlalla ja sitten takas rannalle nauttimaan auringonlaskusta. Nettia, ruokaa ja nukkumaan.
Tanaan aamiaisen ja postireissun jalkeen pakkasin kamat ja suuntasin kohti pohjoista eli Patong Beachia. Matkaa Katalta n.15km, hintaa autokyydille 300bhatia (en jaksanu lahtea Phuketin kaupungin kautta sumplimaan julkisilla). Loysin kivan hotlan, jossa huone ilmastoinnilla ja telkkarilla (hemmotteluhuone :)) 500bhatia. Hotelli on ihan ison ostoskeskuksen ja kylan kiireisimman ravintelikadun varrella, matkaa rannalle taas se n.5min. Tanaan en itseasiassa edes kaynyt viela biitsilla, kun oli sen verran pilvista. Paadyin ostoskeskukseen shoppailemaan ja loysinkin jotain pienta ostettavaa. Illan makasin hotlalla telkkaria katsoen (pitkasta, pitkasta aikaa telkkari, jossa enemman kuin kaksi englanninkielista kanavaa!!) ja nyt iltamyohaan tulin viela nettiin ja etsimaan jotain ruokaa. Jaan varmaan tanne Patongiin viela toiseksikin yoksi ja yritan mietiskella, etta mihin sita seuraavaksi suuntaisi. Johonkin saarille varmaan, mutten viela ollenkaan ole varma minne - etelaan, pohjoiseen vai itaan. Pitaa huomenna ottaa asiakseen ja kysella vahan hintoja yms. ja sitten paattaa...
Nyt syomaan. Moikkeli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti